Facebook

11.10. - 15.10.2017

OBIRANJE OLJK IN MANDARIN NA KORČULI

Dalmacija, Izleti za skupine

Trajanje: 4 dni
Prevoz: Avtobus

Zakaj na obiranje oljk na Korčulo?

 1. / 12. oktober
  Prijetna dalmatinska glasba nas bo pospremila v prijeten spanec in noč bo hitro minila. In že bomo v dolini Neretve, kjer jesen še kipi od zelenja, kjer je narava obarvana z valovi oranžnih nasadov mandarin, pripravljenih, da nas »pocrkljajo«. Zvonko nas bo zjutraj pozdravil z mandarinami, naredili bomo panoramski krog ob rokavu, kjer se Neretva zliva v morje in tam nekje, če bo vreme dovoljevalo, nas bo pričakal kapetan Stipe, ki nas bo s svojo ladjico popeljal do pelješkega zaliva, malce bomo podložili želodčke, okušali bomo školjke, novo vino…. Pot bomo nadaljevali do Korčule, se namestili v sobe, morda zaplavali v bazenu ali morju in zvečer – domača klapa in dobra družba.
 2. oktober
  Gremo na ogled mesta in izlet po okoliških krajih, spoznavamo Korčulane, njihove navade, okušamo sadove narave, naredili si bomo mini piknik. Zvečer pa, kot vsi pričakujemo, zabava z Miranom in gosti ter »mednarodne« družabne igre.
 3. oktober
  Dan za trgatev. Kot običajno, se najprej peljemo po slikoviti poti preko otoka do Vele Luke, ob kavici zajamemo zrak in se nato spustimo v polje, k Zlatku, najprej pod 400 let staro oljko. Se razume – najprej pogostitev: mindule, krošule, rogač, travarica, morač; nato o vrstah oljk, o uporabnosti vseh delov rastline, zakaj je njihovo olje najboljše, pa o »imanju«,.. Razdelili bomo orodja in trgatev se lahko začne. A preveč se ne smemo utruditi, saj nas čaka še sajenje nove oljke, krst, malica, novo vino mladega gospodarja Petra, pesem… Zlatko bo dan prej za nas stisnil najbolj sveže olje, katerega bomo tako lahko okušali v vsej svoji žlahtnosti in bo odlična podlaga za dogodke, ki bodo sledili. Pa še to: Ali ste vedeli, da je za liter oljčnega olja potrebno natrgati kar 14-20 kilogramov drobnih sadežev?
  Zvečer pa še zaključek po naše v hotelu.
 4. oktober
  Po zajtrku slovo od Korčule. Kje smo že rekli, da se ustavimo na povratku? V Dolini Neretve. Zvonko, tisti, ki nas je pričakal z dobrodošlico prvi dan, nas bo tokrat peljal domov, da pogledamo, kje rastejo njegove mandarine, degustirali bomo mandarinovec, mandarinov med in še kaj. S prijetno glasbo se bomo na avtobusu, ko se bomo peljali mimo Trogirja, spomnili našega prijatelja Vinka Coceja, ki nas je še tri leta nazaj vabil v svoj maslenik, a ga je žal prehitro vzela bolezen. Enega izmed potnikov bomo nagradili za »pevski« navdih z Ojlinim priznanjem Vinka Coceja.

Program je informativen in se lahko spremeni glede na vremenske razmere in možnosti, ki so odvisne od sodelujočih partnerjev. Vsekakor se bomo potrudili, da bo tudi letos nepozabno, da bo v programu tudi kaj novega, veselimo se starih, pa tudi novih obrazov. Da smo na našem tradicionalnem izletu sami »fajn« ljudje, ki se znamo poveselit, prisluhniti drugemu in sami kaj dodati k dobremu razpoloženju, ne gre posebej poudarjati, saj nas je vsako leto več. Morje je še vedno slano, mokro, takrat zelo primerno, da ga še zadnjič letos »poizkusite«.

Cena: 279 €

 

Vključeno:

praktično vse!
• avtobusni prevoz z odhodom iz Ptuja, Maribora, Celja in Ljubljane
• takse, cestnine, trajekt..
• 3x nočitev, zajtrk in večerja samopostrežno v hotelu 4*
• dobrodošlica z mandarinami v dolini Neretve
• degustacija, malica, obisk vasice 1. dan
• ogled Korčule z lokalnim vodnikom 2. dan
• izlet z degustacijo po otoku 2. dan
• izlet z obiranjem oljk, dobrodošlico, degustacijo, kosilom, glasbo in pijačo 3. dan
• piknik med mandarinami v dolini Neretve /hrana in pijača 4. dan
• vrečka mandarin
• spremstvo ekipe, glasbenikov, drobne pozornosti in lepe želje

malenkosti, ki niso vključene (na osebo):  1/1 soba 60€, zavarovanje rizika odpovedi 16€, spominska majica 10€, rezervacija sprednjih sedežev 10€

 

Priporočamo tudi