Facebook

23.12.2017

PRAZNIČNA BUDIMPEŠTA

Izleti za skupine, Tujina

Trajanje: 1 dan
Prevoz: Avtobus

Lepotica ob Donavi s prekrasnimi palačami, cerkvami, trgi in sanjskimi mostovi, ki povezujejo levi del mesta ob reki z desnim.

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po novi avtocesti, v smeri Lendave, ter ob južni strani Blatnega jezera, mimo Siofoka, proti Madžarski prestolnici Budimpešti. Dopoldanski prihod v mestoNajprej se bomo odpravili na Citadelo in se razgledali nad veličino mesta.  Preko Elizabetinega mostu se bomo nato podali v osrčje mesta, ki ga reka Donava deli na dva dela: starejši Budim in mlajši del Pešta. Naredili bomo panoramsko vožnjo skozi mesto in si ogledali: NEP stadion, trg Junakov, Štefanovo cerkev, dvorecVajdahunjadi … Utrip na glavni ulici mesta bomo začutili ob sprehodu po Vatci ulici, kjer boste imeli na voljo tudi nekaj prostega časa za okrepčilo ali nakup prazničnih okraskov in darilc na stojnicah. Preden se poslovimo od Budimpešte, se bomo predali še čarobnemu vzdušju in pogledu na osvetljeno lepotico ob Donavi iz Ribiške utrdbe, kjer že stoletja kraljuje mogočna Matjaževa cerkev. V večernih urah zbor potnikov in vožnja nazaj proti domu.

Cena: 39€ pri 40 prijavljenih

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine, vse oglede zunanjosti po programu, vodenje, organizacijo izleta in DDV.

MOŽNE VSTOPNE POSTAJE: Celje, Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica, Maribor, Ptuj in Jurovci.

Priporočamo tudi