Facebook

23.12.2017

PRAZNIČNI DUNAJ

Izleti za skupine, Tujina

Trajanje: 1 dan
Prevoz: Avtobus

Cesarski Dunaj še posebej zaživi v predbožičnem času. Takrat v središču mesta resnično ni hiše ali drevesa, ki ne bi bilo okrašeno. Množice ljudi se sprehajajo po mestu in vdihavajo hladen, s snežinkami pomešan zrak.

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja v smeri  Šentilja in Gradca, do avstrijske prestolnice Dunaj, kamor bomo prispeli v dopoldanskem času.  Najprej se bomo ustavili pri dvorcu Schönbrunn, letni rezidenci Habsburžanov. Očaral nas bo veličasten vrt za dvorcem (ogled zunanjosti) ter praznično obarvan božični sejem pred dvorcem. Sledi panoramska vožnja po Ringu, mimo znamenitosti kot so: Opera, Trg Marije Terezije, Muzeji, Parlament, Rotovž, Votivna ali Zaobljubljena cerkev, Dunajska borza, Secesija, Karlova cerkev, zgradba Uno city, Prater,… Popoldne sprehod skozi središče mesta, do Štefanove cerkve (ogled notranjosti). Nekaj prostega časa bo na voljo na znameniti Koroški ulici, kjer vas bo zagotovo pritegnila katera izmed številnih trgovin. Priporočamo vam, da si v eni izmed znanih mestnih kavarn privoščite Kaiser Melansch Kaffe  ter košček originalne Sacher torte! V popoldanskem času se bomo skupaj sprehodili do Rotovža – Mestne hiše ter se za nekaj časa predali prazničnemu vzdušju na božičnem sejmu, kjer boste lahko uživali ob punču ali kuhanem vinu ter nakupili drobna praznična darilca za svoje najdražje. V večernih urah zbor potnikov, vožnja nazaj domov. Prihod domov v večernih urah.

 Cena: 37€ pri 40 prijavljenih

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom; cestnine in  parkirnine; oglede zunanjosti po programu;  avtobusno dovolilnico za vožnjo po Ringu, vodenje in organizacijo izleta ter DDV.

MOŽNE VSTOPNE POSTAJE: Celje, Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica, Maribor, Ptuj, Jurovci.

Priporočamo tudi