Facebook

Koristne povezave

VIZE IN KONZULATI

Konzulati in predstavništva po svetu

 

 

NAČRTOVANJE POTI

VIA Michelin

Prometno informacijski center

Google zemljevidi

 

 

VREMENSKA NAPOVED

Vreme

 

 

TRAJEKTNE POVEZAVE

Jadrolinija

 

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE Z ASISTENCO V TUJINI:

Europäische Reiseversicherung

 

 

EVROPSKA KARTICA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA:

Obrazec

 

 

LETALIŠČA:

Letališče Graz

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana

Letališče Edvarda Rusjana Maribor

Letališče Trst

Namestitev

Prijava in odjava v hotelu oz. apartmaju: Glede na mednarodne običaje je ob prihodu soba oz. apartma na voljo po 15. uri. Zadnji dan pa morate zapustiti sobo oz. apartma med 10. in 11. uro. Točne podatke boste dobili na recepciji izbrane namestitve. Kaj storite v primeru poznega prihoda na destinacijo? V primeru, da na dan prihoda do 18. ure ne boste prišli do izbrane destinacije, Vas prosimo, da pokličete našo dežurno telefonsko številko 00386 64 114 144. O Vašem poznem prihodu bomo obvestili recepcijo.

Potovalni dokumenti

Dokumenti, ki jih po navadi potrebujete so: voucher, letalske vozovnice, obvestilo o odhodu v primeru organiziranega prevoza in osebni dokumenti (osebna izkaznica ali potni list). Voucher (napotnica) je potrdilo o plačilu aranžmaja pri turistični agenciji, ki se z izdajo le-tega zavezuje, da bo poravnala stroške storitve. Voucher dobite, ko v celoti poravnate izbrano namestitev in se z njim zglasite na recepciji izbrane namestitve. Letalske karte za charter lete dvignete 2 uri pred odhodom pri našem predstavniku na letališču. Obvestilo o odhodu prejmete potniki, ki ste se odločili za organiziran prevoz, bodisi z letalom ali z avtobusom. O točnem času odhodov Vas bomo obvestili s časovnico 5 dni pred odhodom. Če obvestila v tem roku ne prejmete, Vas prosimo, da kontaktirate poslovno enoto, kjer ste uredili rezervacijo. Osebna izkaznica: z njo lahko potujete v vse države EU ter v Švico, Bosno in Hercegovino, Črno goro, Makedonijo in Hrvaško. Potni list: pred potovanjem vedno preverite ali imate veljaven potni list. Če potnega lista nimate, lahko zanj zaprosite na katerikoli upravni enoti v Sloveniji. Preverite veljavnost potnega lista (v nekaterih državah mora biti potni list ob vstopu v državo veljaven še 6 mesecev). PRIPOROČILA: Preverite veljavnost dokumentov in ali se Vaši podatki na potovalnih dokumetih ujemajo s podatki v osebnih dokumentih. Pred odhodom v tujino si naredite kopijo potnega lista in drugih dokumentov ter jih na potovanju hranite ločeno od originala. O ukradenih oz. izgubljenih dokumetnih obvestite lokalno policijo, kjer prejmete zapisnik. Na diplomatsko-konzularnem predstavništvu RS oz. držav članic EU si uredite dokument za vrnitev nazaj v Slovenijo.

Vizumi

Vizum boste potrebovali za vstop v nekatere države; podatke o vstopnih vizumih in cepljenih najdete na naslovu: http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/ zanj zaprosite na veleposlaništvu države, kamor potujete; za pridobitev vizuma izpolnite obrazec, predložite potni list in fotografijo. V nekaterih državah pa lahko kupite turistično vizo tudi na letališču v državi, ki je cilj Vašega potovanja, če bivanje ne presega 15 dni. Cene vizumov se med državami razlikujejo, odvisne pa so tudi od tipa vizuma.

Zavarovanje

V naši poslovalnici Vam uredimo zdravstveno zavarovanje preko asistenčnih partnerjev: Europäische Reiseversicherung, Coris Zavarovanje odpovedi potovanja (odpovedni riziko): Vsak potnik se lahko zavaruje za primer odpovedi aranžmaja v primeru smrti, nesreče, nepredvidene bolezni. Višina vplačila za zavarovanje škodnega dogodka znaša 5 % vrednosti celotnega aranžmaja, ki ga kupec lahko plača ob rezervaciji aranžmaja. Več informacij v splošnih pogojih (dodaj link) Zdravstveno zavarovanje v tujini: Ne glede na to, ali se v tujino odpravite na krajše počitnice, na daljši dopust ali ste namenjeni le na Hrvaško, je smiselno, da se za ta čas dodatno zdravstveno zavarujete.