Facebook

4.10.2019

CAMINO DE SANTIAGO (JAKOBOVA POT)

Izleti za skupine, Tujina

Trajanje: 12 dni
Prevoz: Avtobus

ODHOD: 4. oktober 2019 | 12 dni | avtobus |

Jakobova pot velja za eno izmed najbolj znanih romarskih poti na svetu. Sestavlja jo več delov, ki se končajo v Santiagu de Compostela, svetišču svetega Jakoba. Med najpopularnejšimi je “francoska pot”, ki se začne v kraju Saint-Jean-Pied-de-Port na JZ Francije in je dolga cca. 780 km. Naš program obsega zadnjih 100 km te poti – od vasi Sarria do Santiaga di Compostela. Ob koncu vsakega dne vas bo pričakal avtobus z vašo prtljago in vas odpeljal do bližnjega hotela.

 1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 21. uri. Pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in Sežani. Prestop meje in potovanje na relaciji Benetke -Verona. Nočna vožnja.
 2. dan:Nadaljevanje poti mimo Cremone in Genove, prestop v Francijo in vožnja mimo Azurne obale v Provanso. Sprostitveni popoldanski postanek v MARSEILLUza krajši ogled zanimivega pristaniškega in turističnega mesta ter vzpon do romarske cerkvice Notre Dame de la Garde. Nadaljevanje poti proti pokrajini Languedoc in nastanitev nekje na poti.
 3. dan:Zajtrk. Vožnja mimo Carcasonna in Toulousa pod Pireneje. Krajši postanek v mestecu SAINT JEAN PIED DU PORT, kjer se »Jakobova pot« začne. Prestop meje s Španijo in popoldanski postanek v letoviškem mestu SAN SEBASTIANv pokrajini Baskija. Namestitev na poti proti Burgosu. Večerja in nočitev v hotelu.
 4. dan:Zajtrk v hotelu. Dopoldanski obisk mesta BURGOS. Ogled starega jedra s katedralo. Vožnja preko pokrajine Castilla-Leon proti Galiciji. Potovanje vzporedno z delom »Jakobove poti« in spoznavanje nekaterih značilnosti in zanimivosti te poti z avtobusa. Večerni prihod v mesto Sarria. Večerja in nočitev v hotelu.
 5. dan: SARRIA–PORTOMARIN – 22,5 KM

Zajtrk v hotelu. Začetek hoje po romarski poti. Pot pelje čez ruralno obočje skozi vasi, kot sta Paradela in Portomarin s tlakovanimi potmi iz srednjeveškega obdobja. Prihod v Portomarin, nastanitev v hotelu nekje na tem območju, večerja in nočitev.

 1. dan:PORTOMARIN–PALAS DE REI – 25 KM

Po zajtrku vožnja z avtobusom na izhodišče. V Portomarinu najprej prečkanje reke Minho, nato vzpon mimo vasi vasice Toxibo in Gonzar na hrib San Antonio. Možen obisk starodavne romarske bolnišnice San Salvador v bližnji vasi Vilar de Donas. Nadaljevanje do najvišje točke v hribovju Ligonde, nato spust do kraja Palas de Rei in vožnja z avtobusom v bližnji hotel, večerja in nočitev.

 1. dan: PALAS DE REI–ARZUA – 30 KM

Po zajtrku nadaljevanje romarske poti, razmeroma nezahteven pohodniški dan: prijetna pot, rahli vzponi in spusti. Skozi srednjeveško vas Leboreiro, do vasi Furelo ter čez srednjeveški most v Melido. Zadnji del poti skozi vasi Boente de Baxixo, Ribadiso da Baixo, Ribadiso da Carretera. Večerja in nočitev v hotelu.

 1. dan: ARZÚA–RUA / AMENAL – 19,1 KM

Po zajtrku nadaljevanje romarske poti. Ogled majhne kapele iz 18. stoletja v kraju Santa Irena, možnost obiska kraja O Pino (tja vodi del poti) ali nadaljevanje po glavni smeri do kraja Amenal. Nastanitev v bližnjem hotelu, večerja in nočitev.

 1. dan:RUA/AMENAL–SANTIAGO – 22 KM

Še zadnji del poti mimo kraja Lavacolla, vzpon na hrib Monte del Gozo in prvi pogled na katedralo Santiago. Še kratek spust do končne destinacije. Prihod v SANTIAGO DICOMPOSTELLA, obisk katedrale in ostalih zanimivosti v mestecu. Večerja in nočitev v hotelu.

 1. dan: Po zajtrku vožnja iz Galicije ob severni španski obali preko Kantabrije, Asturije in Baskije nazaj v Francijo. Večerni prihod v romarsko središče LURD, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 2. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled osrednjih cerkva in hiše sv. Bernardke, nato opoldanski odhod avtobusa proti domu. Vožnja po avtocesti nazaj na relaciji Tolouse–Montpellier–Aix en Provence–Nice. Večerni prestop meje v Italijo. Nočna vožnja mimo Genove …
 3. dan: Nadaljevanje vožnje mimo Verone in Benetk proti meji. Povratek v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora predvidoma enkrat v opoldanskem času.

CENA: 990 EUR pri najmanj 35 potnikih

         1.080 EUR pri najmanj 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 1 x nočitev z zajtrkom + 8 x polpenzion v hotelih/motelih ali penzionih turistične kategorije v sobah 1/2 in 1/3 TWC, prevoz s turističnim avtobusom na celotni poti, vse cestnine in parkirnine, slovenskega vodnika ves čas potovanja, organizacijo.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 220 EUR.

OPOMBE: vključene nastanitve so v hotelih turistične kategorije (predvidoma primerljivo z **/***). Predvsem na območju Jakobove poti, pa je spanje lahko urejeno tudi v motelih oz. penzionih, kjer gre lahko tudi za preprostejšo nastanitev (vse sobe pa imajo lastno kopalnico).  Za hojo po Jakobovi poti je priporočljivo imeti s sabo dobre pohodne čevlje in manjši nahrbtnik za potrebe vsakodnevne peš etape, preostalo prtljago pa je možno pustiti na avtobusu oz. morda kdaj tudi v sobah.

 

Priporočamo tudi