Facebook

Enodnevni izlet

ČEZ ZLATA POLJA PREKMURJA DO GRIČEVNATEGA GORIČKEGA

Izleti za skupine, Ostala Slovenija

Med ravnicami Prekmurja, ki so poleti odete v zlato barvo se bomo podali na Goričko, v kraj Grad na Goričkem kjer stoji grad, ki ima toliko sob kolikor je dni v letu in je v obliki pentagrama. Pogledali si bomo kratek film o zgodovini gradu, videli elegantno poročno dvorano in skozi zbirke spoznali nekoč razširjene rokodelske obrti v Pomurju.

Nato se bomo podali v eno najstarejših vasic v Prekmurju – Bogojino, kjer je svoj pečat pustil naš največji arhitekt Jože Plečnik. Bela golobica kot ji pravijo domačini je farna cerkev – Cerkev gospodovega vnebohoda in velja za eno najboljših del slavnega arhitekta.

Sledilo bo kosilo s prekmurskimi dobrotami, po kosilu pa si bomo oči napasli na orhidejah in tropskih rastlinah v Tropskem vrtu v Dobrovniku, prejeli boste tudi lep spominek na čudovite orhideje.

Medse nas bodo sprejeli griči in doline, ko se bomo odpravili proti majhni vasici Selo kjer sredi praktično ničesar stoji slikovita okrogla cerkvica Rotunda z odličnimi ohranjenimi freskami iz 14. in 15. stoletja.

Tukaj se bomo poslovili od zelenih gričev in zlatih polj ter se odpravili proti domu.

Priporočamo tudi