Facebook

25.9.-27.9.2020

GURMANSKI UTRIP SLAVONIJE IN BARANJE

Izleti za skupine, Tujina

Trajanje: 4 dni
Prevoz: Avtobus

Ludberg-Virovitica-Našice-Kopački rit-Kneževi vinogradi-Beli Manastir-Đakovo-Kutjevo-Kutina

25.9.-27.9.2020

Program:

Petek, 29.9.: Odhod avtobusa v jutranjih urah in vožnja v smeri Varaždina in Ludberga do Virovitice. Po prihodu si bomo ogledali stalno zgodovinsko razstavo v dvorcu Pajačević. Po ogledu nadaljevanje poti do Našic, nastanitev v hotelu ter sprehod po mestu z ogledom cerkve Sv. Antuna Padovanskog ter parka dvorca Pejačević. Sledi vožnja do privatnega živalskega vrta, kjer je na ogled veliko eksotičnih živali. Kasneje se bomo odpravili do »tkalačkog stana« in si ogledali muzej tkanja. Poskusili bomo slavonsko slivovko ter znano specialiteto »gužvaro«. Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za nakup domačih tekstilnih izdelkov. Zvečer sledi vožnja do ribnikov, kjer si bomo v restavraciji privoščili slavonske dobrote (ribje ali mesne jedi). Po večerji povratek v hotel, nočitev.

Sobota, 26.9.: Po zajtrku odhod proti Osijeku in Baranji. Po prihodu v Kopački rit sledi ogled naravnega parka in vožnja z ladjo po rokavih Donave. Spoznavali bomo izjemno pester rastlinski in živalski svet parka. Nadaljevanje vožnje do baranjskega vinogorja, najvišje razfledne točke v Baranji. Z najvišjega vrha med vinogradi je izjemno lep razgled na panonsko nižino med Dravo in Donavo. Sledi ogled in degustacija vin v znani vinariji, po degustaciji pa nadaljujemo pot do Kneževih vinogradov. Obiskali bomo nenavadno domačijo, delno zgrajeno pod peščeno zemljo. Uživali bomo v odličnem baranjskem kosilu. Po kosilu nas bo pot vodila do Belega Manastira. Prihod in namestitev v hotel. Na večerjo se bomo odpravili v »Baranjsku kuću«, znano gostilno, ki slovi po odlični hrani ter glasbi tamburašev. Po večerji povratek v hotel. Nočitev.

Nedelja, 27.9.: Po zajtrku se bomo odpravili proti centru Slavonije, Đakovo. Sledi ogled državne kobilarne lipicancev. Po ogledu nadaljujemo pot do Kutjeva. Ogledali si bomo najstarejšo vinsko klet na Hrvaškem, spoznali zgodbo o vinu, Mariji Tereziji, baronu Trenku… Nadaljevanje vožnje skozi »zlatno dolino«, mimo Požege do kmečkega turizma na obronkih Bilogore. Ob glasbi nas bodo pričakali s pijačo dobrodošlice, nato pa si bomo privoščili pozno kosilo in zaplesali. Po prijetnem druženju, se bomo polni vtisov, odpravili proti domu. Prihod v Maribor v večernih urah.

Cena: 249€ po osebi v ½ sobi

Cena se zviša za 10€ pri udeležbi manj od 45 oseb (min. število potnikov za izvedbo 35).

Cena vključuje: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, 1 × nočitev v hotelu 3* v Našicah, 1 × nočitev v hotelu 4* v Belem Manastiru, ogled dvorca Pejačević v Virovitici, ogled kobilarne lipicancev v Đakovu, vstopnina in vožnja z ladjo v NP Kopački rit, večerja v Našicah, večerja ob glasbi v Karancu, 2 × kosilo, 2 × degustacija vin, spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila: enoposteljna soba 30€.

Na mestu samem: vstopnina v živalski vrt 20 HRK, ogled »tkalačkega stana«, pokušin »gužvare«, in slivovke 15 HRK.

Priporočamo tudi