Facebook

9.11.2019

MARTINOVA SOBOTA NA KRASU

Izleti za skupine, Ostala Slovenija

Trajanje: 1 dan
Prevoz: Avtobus

9.11.2019

Nostalgična muzejska trgovina, pršut in teran, praznik vina v Štanjelu, Martinova tržnica, Martinovo pozno kosilo…

Če je gospodar naredil vse tako, kot je treba, se v obdobju začetka novembra, ko se končujejo dela na polju, vrtu in vinogradu, mošt spremeni v pravo vino – in to je seveda treba praznovati.

Mi se bomo tokrat podali na Kras, kjer bodo na svoj račun prišli predvsem ljubitelji terana, zelena, refoška, rebule… Pa ne samo ljubitelji žlahtne kapljice, ob kateri gredo v slast domače jedi tega področja, predvsem pršut, tudi čudovita  zakladnica naravnih lepot in zgodovinske dediščine ter odlične družbe nas bo spremljala na izletu…

Program:

Odhod avtobusa iz Jurovcev, Maribora, Celja, Šempetra, Ljubljane v jutranjih urah, med 7.00 in 9.00. Kakšno domačo bomo po poti razdrli  in se najprej ustavili v Fabianovi muzejski trgovini v Lokvi na Krasu. V njej resda ne boste mogli nič kupiti, boste pa odšli naprej nostalgično razpoloženi in opremljeni z znanjem o zgodovini trgovine, usodi trgovskih družin in razvoju blagovnih znamk.

Področje, idealno za sušenje pršuta  in pridelavo terana, nas bo pritegnilo in najbolje bo, da se ustavimo na domačiji in poizkusimo te dobrote.  Nato pa  sledi obisk Štanjela, srednjeveške kamnite vasice z ozkimi ulicami in gradom, pa čudovitim Ferrarijevim vrtom… Takrat bo  tu velik praznik vina, saj se bo  zbralo veliko vinarjev tega področja, zanimiva bo Martinova in umetniška tržnica, odprte bodo galerije in razstave, tudi blagoslov mošta bo, pa prikazi starih obrti… Ko se bomo »napasli« tega praznovanja, si bomo na domačem turizmu privoščili pozno kosilo z »vinsko« spremljavo in s pesmijo zaokrožili Martinovo soboto.

CENA: 60€

Vključeno

Možna doplačila

Povišanje cene: doplačilo 5€ v primeru 39-44 oseb v avtobusu

Priporočamo tudi