Facebook

25.9.-29.92019

PO SLEDEH ALEKSANDRA MAKEDONSKEGA

Izleti za skupine, Tujina

Trajanje: 4 dni
Prevoz: Avtobus

25.9.-29.9.2019

Torek, 24.9.: Odhod iz Maribora v večernih urah. Vožnja s postanki v smeri Zagreba, Beograda, Niša …

Sreda, 25.9.: Nadaljevanje vožnje mimo Skopja, glavnega mesta Makedonije, ki leži v kotlini ob reki Vardar ter naprej do mejnega prehoda Gevgelia. Po prestopu meje krajša vožnja do drugega največjega mesta v Grčiji, Soluna (Thessaloniki). Po prihodu se bomo srečali z lokalnim vodnikom ter na panoramski vožnji nabrali prve vtise o glavnem mestu grške Makedonije. Peš si bomo nato ogledali najbolj znane mestne znamenitosti, na primer kot so stari zid na ulici Egnathia, cerkev Sv. Demetriusa, Galeriusova vrata, Rotundo Sv. Georgiusa (zgrajeno kot mavzolej, kasneje spremenjeno v cerkev in nazadnje v mošejo). Seveda ne bomo pozabili niti na simbol Soluna, Beli stolp, ki je bil v otomanskem času zloglasen zapor, danes pa je v njem muzej zgodovine mesta. Po ogledih nastanitev v hotelu s 4* v središču Soluna. Prosto popoldne za sprehode po mestu ali počitek. Večerja v hotelu. Po večerji možnost sprehoda po najbolj znanih ulicah mesta: Ladadika – peš cona z tavernami in kavarnami, obmorska promenada, glavni nakupovalni ulici Via Ignatia in Tsimitski. Nočitev.

Četrtek, 26.9.: Po zajtrku se bomo odpravili proti Kalambaki, mestecu v podnožju čudovitega skalnatega gorovja. Tega krasijo znameniti samostani Meteore, ki jih je UNESCO uvrstil na seznam svetovne kulturne dediščine. Največji in najstarejši med njimi je samostan velike Meteore, ki ga imenujejo tudi samostan v zraku, saj je v celoti zgrajen na ogromnih visokih skalah. Po ogledu povratek v Kalambako. Prosti čas za kosilo in samostojno raziskovanje mesta. Sledi povratek proti Solunu skozi čudovito zeleno pokrajino ob reki Pineios s postankom v dolini Tempe, kjer si bomo ogledali cerkev Sv. Paraskeve, zgrajeno v 13. stoletju. Vrnitev v hotel, krajši počitek, nato pa večerja v eni od bližnjih tradicionalnih grških tavern. Nočitev v hotelu.

Petek, 27.9.: Zajtrk v hotelu, nato pa vožnja proti znanemu počitniškemu polotoku Chalkidiki. Po prihodu v Ouranopolis se bomo z ladjo odpravili na izlet do planine Atos. Med plovbo bomo občudovali čudovito naravo in samotne samostane, ki so zgrajeni na velikih skalah ob morju, večinoma pa niso dostopni po cesti. Vožnja z ladjo tako ponuja edinstveno priložnost za ogled nekaterih najbolj spektakularnih svetih kotičkov Grčije. Čudovite podobe impresivnih zgradb nam bodo za vedno ostale v spominu. Povratek v Ouranopolis ter čas za kosilo in individualne oglede. Popoldan povratek do našega hotela v Solunu, večerja in nočitev.

Sobota, 28.9.: Po zajtrku se bomo odpravili proti Skopju in južni Srbiji, vse do znanih term – Vrnjačke Banje. V središču mesta se bomo namestili v hotelu s 4*. Prosti čas za sprehode po izjemno lepo urejeni okolici, nato pa večerja v tradicionalnem srbskem slogu. Povratek v hotel, nočitev.

Nedelja, 29.9.: Po zajtrku se bomo odpeljali proti domu. Peljali se bomo mimo Slavonskega Broda, se okrepčali s kosilom in nato nadaljevali pot proti Mariboru. Povratek v večernih urah.

Cena: 459€

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine, 3× nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah, hotel Capssic 4* v samem centru Soluna v bližini Aristotelovega trga, Ladidike…, 1× nočitev z zajtrkom v hotelu Aleksandar 4* v vrnjački Banji, izlet z ladjo do Atosa, izlet v Kalambako in vstopnino v samostan na Meteori, ogled Soluna, Kalambake, Tempe, Ouranopolisa z lokalnimi vodniki, 2× večerjo v hotelu v Solunu, 1× večerjo v grški taverni v Solunu, 1× večerjo v tradicionalni srbski restavraciji v Vrjački Banji, servis na avtobusu (hrana in pijača), organizacijo, spremstvo in nezgodno zavarovanje.

Doplačila: enoposteljna soba 110€, 4× kosilo (26.-29.9.) 54€- obvezna prijava ob rezervaciji.

Priporočamo tudi