Facebook

Enodnevni izlet

PO ZELENIH GRIČIH DO ZLATIH MEHURČKOV

Izleti za skupine, Ostala Slovenija

Stara Gora je v zadnjih letih vse bolj priljubljena turistična točka, saj ima kljub svoji majhnosti številne turistične zanimivosti. Skozi vas je zasajen Lipov gaj – lipov drevored 60 dreves, v prostorih nekdanje šole je etnološki muzej, nasproti pa stoji mogočna baročna cerkev sv. Duha iz leta 1697, ki se ponaša z pozlačenimi oltarji. Posebna zanimivost Stare Gore pa je leta 1996 postavljen mlin na veter, ki je kopija Bečevega mlina iz Kokolajnščaka, ki je tam mlel zrnje še leta 1957, ponovno postavljen mlin pa je spomenik kulturne dediščine na tem koncu Slovenije. Vse skupaj si bomo ogledali na našem izletu.

Nedaleč stran se nahaja tudi oljarna Kocbek, kjer bo naš drugi postanek. Ogledali si bomo pridelavo bučnega olja ter degustirali nekaj njihovih izdelkov, med katerimi izstopajo čokolade z bučnimi semeni ter suha salama z bučnimi semeni.

Nato se bomo odpeljali proti Gornji Radgoni, kjer nas bo že čakalo kosilo na turistični kmetiji Roškar, kjer boste lahko za nekaj trenutkov užili mir in tišino v neokrnjeni naravi med Radgonskimi vinogradi. Počasi se bomo odpravili proti centru Gornje Radgone, se sprehodili do mosta čez Muro, ki vodi v sosednji Bad Radkersburg, nato pa se podali na ogled doma penin, kjer so zbrani najboljši zlati mehurčki Radgonskih goric. Ogledali si bomo kleti Pod skalo, Pod rimskim kolesom in Pod Slapom ter okusili kozarček odlične Zlate radgonske penine.

Tukaj bomo zaključili naš dan in se odpravili proti domu.

Priporočamo tudi