Facebook

PRAVLJIČNI SVET MED GRAJSKIMI ZIDOVI V HALOZAH IN TRAKOŠČANU

Haloze, Izleti za skupine

Trajanje: 1 dan
Prevoz: Avtobus

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta in vožnja proti Studenicam, kjer ob prečudoviti naravi počiva nekdanji samostan dominikank, ki ga je v 13. stoletju Sofija Rogaška ustanovila kot samostojno poslopje z župnjisko cerkvijo. Ob ogledu samostana in  župnjiske cerkve sv.Treh kraljev, si bomo ogledali še nekdanje nunsko pokopališče ter se sprehodili po potki do rastišč čemaža. Po ogledu si bomo privoščili okrepčilo ob kavici, čaju in rogljičkih. Pot nas bo popeljala do prekrasnega dvorca Štatenberg, ki se ponaša s čudovitimi freskami v viteški dvorani  ter sobanah, galerijo, etnološko zbirko, vinsko kletjo, čudovitim parkom in ribniki. Pot nas bo vodila naprej po Dravinjski dolini do bazilike Marije zavetnice s plaščem na Ptujski gori, kjer si bomo ob ogledu multivizije ogledali tudi edinstveno baziliko. Po ogledu se bomo odpeljali do gostišča Majolka na okrepčilo ter si privoščili dobro kosilo. Pot nas bo naprej popeljala v sosednjo Hrvaško, v prečudovit dvorec Trakoščan, ki ga Republika Hrvaška uporablja kot protokolarni objekt. Ob vodenju si bomo ogledali zgodovino družine Draškovioć, ki je imela  dvorc v lasti več stoletij. Ob prekrasnem jezeru bomo lahko popili kakšno kavo ali čaj ter se prepustili prelepemu jesenskemu vzdušju v naravi. Po kratkem počitku se bomo poslovili od Trakoščana ter se podali nazaj proti Ptuju.

Cena aranžmaja po osebi: 37€ pri udeležbi 50 oseb

Cena aranžmaja po osebi :40€ pri udeležbi 45 oseb

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vse takse,cestnine in DDV, vodenje, vse vstopnine in kosilo.       

Evropska direktiva 561/2006 izrecno navaja, da so potovalne agencije oz. organizatorji (tudi skupine) potovanja in njeni podizvajalci odgovorni za načrt časa prevoza in kršitve izhajajoč iz nespoštovanja navedene direktive.

Direktiva smiselno med drugim opredeljuje sledeče: DNEVNI ČAS VOŽNJE: ne sme presegati 9 ur, ODMOR MED VOŽNJO: po 4,5 ure vožnje najmanj 45 minut odmora (15 + 30 min), ČASOVNA ODSOTNOST: 13 ur + 11 ur dnevnega počitka ali ČASOVNA ODSOTNOST: 15 ur + 9 ur dnevnega počitka – največ 3 krat tedensko.

Možno doplačilo: malica 4€ / osebo (pečena rebrca, ocvrti piščančji trakci, zelenjava in kruh).

KAVA, ČAJ IN ROGLJIČKI GRATIS.

Če vam ponudba ustreza, nam to sporočite na : ta@gostisce-majolka.si

Priporočamo tudi