Facebook

21.5.-24.5.2020

PRVOMAJSKI ODDIH Z OBISKOM NP BRIONI

Izleti za skupine, Tujina

Trajanje: 3 dni
Prevoz: Avtobus

Program:

Četrtek, 21.5.: Odhod avtobusa ob 07.00 iz Jurovc. V popoldanskih urah prihod v Rabac. Namestitev v hotel ter prosti čas. Prosto popoldne za sprostitev ali sprehod ob morski obali do centra Rabca.

Petek, 22.5.: Zajtrk v hotelu. Prost dan ali možnost udeležbe na izletu v notranjost Istre (Pazinska jama, Gračišće, degustacija vin). Večerja v hotelu.

Sobota, 23.5.: Zajtrk v hotelu. Dan lahko preživite v Rabcu ali na izletu na Brione (doplačilo). V Fažano se bomo odpeljali z avtobusom. Vkrcali se bomo na ladjico in odpluli do otočja Brioni, ki ga sestavlja 14 otočkov. Avtohtono rastje, edinstvena sredozemska makija in travniki, kjer se brezskrbno pasejo damjaki in mufloni, vedno znova očarajo obiskovalce. Velik del ogleda poteka s strokovnim vodenjem in z vlakom, s katerim se obišče arheološka najdišča, zaliv Verige z ostanki rimske vile, pa tudi safari park, kjer v slogi bivajo zebre, kamele, indijsko govedo, lame, sloni… Arheološki muzej je urejen v beneški trdnjavi, ogled pa vključuje tudi obisk gotske cerkve Sv. Germana z razstavo fresk in glagoljaških pisanih spomenikov. Tu je še naravoslovna zbirka in fotografska razstava »Tito na Brionih«. Po ogledu Brionov se bomo vrnili v Fažano. Povratek v hotel, zvečer večerja v hotelski restavraciji.

Nedelja, 24.5.: Po zajtrku vožnja v smeri najlepšega mesta v kvarnerskem zalivu, Opatije. Pred prihodom v Opatijo postanek na razgledni točki nad Plominom, kjer se razprostira čudoviti razgled na celotni kvarnerski zaliv (Reka, Opatija, otoki Cres, Lošinj, Krk,…). Nadaljevanje vožnje do Opatije. Krajša pavza v Opatiji za sprehod po opatijski rivi in parku Angeolina. Sledi vožnja proti domu s postankom. Prihod v Maribor v večernih urah.

Cena: 149€ po osebi v ½ sobi hotel 3*                                                Cene veljajo za

169€ po osebi v ½ sobi balkon/morje hotel 4*                          rezervacije do 30.4.

 

Cena se zviša za 10€ pri udeležbi manj od 45 oseb (min. število potnikov za izvedbo 35).

Cena vključuje: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine, 3 × polpenzion v izbranem hotelu, spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila: enoposteljna soba, hotel 4* 15€, enoposteljna soba, hotel 3*24€.

Na mestu samem: izlet na Brione 30€, izlet v notranjost Istre, Pazinska jama, Gračišče, degustacija vin,…

Priporočamo tudi