Facebook

25.10.-27.10.2019

SARAJEVO IN MANDARINE

Izleti za skupine, Tujina

Prevoz: Avtobus

25.10.-27.10.2019

Kava in čevapčiči na Baščaršiji, skriti atomski bunker v Konjicu, skoki z mostu v Mostarju,  oranžna dolina Neretve, morje v Neumu…, » začinjeno« z obilico dobre hrane, glasbe, dobre volje in zanimivih zgodb.

  1. dan: Slovenija – Sarajevo

prevoz, nočitev, večerja

Odhod avtobusa v zgodnji jutranjih urah /predvidoma ob 3:00/. Mimo Slavonskega Broda in Zenice bomo prispeli v Sarajevo v opoldanskih urah. Namestitev in čas za osvežitev. Naš popoldanski ogled bomo pričeli z obiskom razgledne točke (avstro-ogrske garnizije), kjer bomo imeli Sarajevo na dlani. Kot ostrostrelci bomo imeli možnost razumeti, zakaj so bili meščani v zadnji vojni dolgo odrezani od sveta, zakaj jih je veliko izgubilo življenje… Peljali se bomo mimo Principovega mosta in se zaustavili v bližini Baščaršije, ki v svojem objemu skriva veliko zakladov (Svrzina hiša, Gazi Husrev-begova džamija, Vječnica, katedrala…). Naš vodič vam bo poskusil na kratko razkriti nekaj preteklosti, ne preveč in ravno prav, da nam bo ostalo dovolj moči za nekaj samostojnih korakov po najbolj znameniti ulici, kjer med drugim prijetno diši po sarajevskih dobrotah. Večerja v tipični bosanski restavraciji. Vrnili se bomo v hotel in po večerji morda zavili na zabavo v diskoteko.

  1. dan: Sarajevo – Konjic – Mostar – Neum

prevoz, nočitev, zajtrk, večerja

Po zajtrku nadaljevanje vožnje po dolini Neretve do Konjica, kjer bomo naredili krajši postanek, se srečali z domačinom, ki nas bo popeljal v muzej rezbarstva in po želji v Titov bunker, ki je bil ena največjih skrivnosti v nekdanji Jugoslaviji. Nadaljevanje vožnje do Jablanice in postanek za ogled mostu, prizorišča znamenite bitke za ranjence. V Mostarju postanek, sprehod preko »starega – novega mostu«, ogled starega dela mesta in prosto za kosilo ali nakupe. Nadaljevanje vožnje do obale. Namestitev v hotelu, skok v morje, večerja, zabava…

  1. dan: dolina Neretve – Slovenija

prevoz, zajtrk, kosilo, animacija

Po zajtrku se bomo zapeljali mimo plantaž mandarin, si pogledali izliv Neretve v morje, obiskali bomo domačina, ki nas bo povabil na svojo plantažo, nas gostil, vsak si bo lahko natrgal svojo vrečko mandarin, tu bo piknik, žar, pijača, glasba, nakup izdelkov, fotografiranje. Povratek v Slovenijo v večernih urah.

CENA: 209€
Vključeno

Možna doplačila

OPOMBE

Priporočamo tudi