Facebook

28.9.2019

SLADKE ČOKOLADNE SANJE

Izleti za skupine, Tujina

Trajanje: 1 dan
Prevoz: Avtobus

Nepozabno potepanje po avstrijski Štajerski.

                                         28.september

Odhod ob 8. uri zjutraj v smeri Šentilja. Pot bomo nadaljevali v smeri proti Gradcu vse do mesta Bergl, kjer se nahaja čokoladnica Zotter, ki si jo bomo ogledali. Josef Zotter spada med najboljše mednarodno priznane proizvajalce čokolade na svetu. V tovarni si bo možno poblizu ogledati in spoznati celoten proces izdelave čokolade,  vse  od  izbire  kakavovega  zrna  iz  različnih  držav  in  celin,  do  kakavovega  prahu,  mlečnih  osnov, tekoče čokolade, kontur, čokoladne paste, vse do končnega produkta – čokolade, čokoladnih pralinejev in vroče čokolade. Pred tovarno se bohoti velik vrt, kjer bomo lahko uživali v čokoladnih slaščicah, na travniku za njo pa se razprostira živalski vrt s številnimi postojankami, hlevom, muzejem žit… Na razburljivi degustacijski turneji  skozi  obrat  bomo  doživeli  ustvarjanje  okusne  čokolade.  Skozi  steklene  stene  bomo  videli,  kako nastanejo čokoladni izdelki, ter se na stojnicah posladkali s čokoladnimi dobrotami.

Zadovoljni in malenkost težji bomo pot nadaljevali do Riegersburga. Grad Riegersburg se v listinah prvič omenja leta 1138 in je nekoč je slovel kot neosvoljiva trdnjava v krščanskem svetu. Danes se ponaša s čudovitim razgledom na razgibano bližnjo okolico. Na grad se bomo popeljali s panoramskim dvigalom. V gradu so tri stalne razstave. Osrednja tema v grajskem muzeju je zgodovina gradu v 17. stoletju. Z njo je neločljivo povezana usoda grajske gospe Elisabeth Katharina von Galler, imenovane »Gallerin«. Druga razstava prikazuje čarovniški proces in nas popelje do »čarovniškega muzeja«. Od 2013 je v sobanah gradu še tretja razstava,

»muzej orožja«, ki predstavlja zbirko predmetov oziroma orožja iz obdobja zadnjih štirih stoletij.

Na poti nazaj v smeri Maribora si bomo, kot se za vsak zaključek izleta spodobi, privoščili dobro pozno kosilo na slovenski strani meje. Okrepčani in prijetno utrujeni bomo dnevu pomahali v slovo in se odpravili proti domu. Prihod v Maribor v večernih urah.

   CENA: 55€

Cena velja ob minimalni udeležbi 45 oseb. V primeru manjše udeležbe (min. 35 oseb) se cena zviša za 5 €/osebi.

Cena vključuje: prevoz z avtobusom, vstopnino v čokoladnico Zotter, vožnjo  s  panoramskim  dvigalom  na  grad   Riegersburg,  večerjo  v gostišču, spremstvo in organizacijo izleta.

Možna doplačila: vstopnina v muzej na gradu Riegersburg 14 € (tri muzejske zbirke; doplačilo ob rezervaciji).

Priporočamo tudi