Facebook

15.5.-17.5.2020

SLOVENSKA ISTRA, PRIMORSKA, KRAS, TRST

Izleti za skupine, Ostala Slovenija

Trajanje: 2 dni
Prevoz: Avtobus

Zgodba o Istrijanih, o gradu Miramare, o morju, o istrskem vinu in hrani,…in o najlepšem mestu na »Obali«

15.5.-17.5.2020

Program:

Petek, 15.5.: Odhod iz Jurovc ob 7. uri zjutraj in vožnja v smeri Celja in Ljubljane (možen vstop), do Hrastovlja. V staro mediteransko vas v srednjeveškem slogu, bomo prispeli v dopoldanskih urah. Ogledali si bomo triladijsko cerkev Sv. Trojice, kjer že pet stoletij potekajo bogoslužja in je najbolj znana po freski Mrtvaški ples. Pravzaprav ne gre za ples, pač pa za sprevod enajstih parov, ki jih sestavlja po en predstavnik človeštva. Po ogledu se bomo sprehodili do domače gostilne in uživali v domačem istrskem kosilu. Spočiti in zadovoljni bomo nadaljevali pot proti Primorski. V popoldanskih urah bomo prispeli v Izolo in se namestili v sobe Hotelskega naselja San Simon. Prosti čas za sproščanje v notranjem bazenu ali za sprehod do Izole. Večerja v hotelu. Nočitev.

Sobota, 16.5.: Po zajtrku bo ob doplačilu, organiziran izlet v Štanjel. Ta srednjeveška vasica je biser kraške arhitekture in kulture in eno najstarejših naselij na Krasu. Na griču Turn se slikovito razprostira terasasto grajena vas, ki privablja pogled s svojimi znamenitimi stavbami. Grajski kompleks, obrambni stolp, cerkev sv. Danijela z limonastim zvonikom, v gručo stisnjene hiše in Ferrarijev vrt so najbolj prepoznavna dediščina starega naselja, ki že tisočletja spreminja svojo podobo in hkrati ohranja resnično dušo Krasa. Nekaj prostega časa, nato nadaljevanje vožnje po Krasu, kjer nas bo pot vodila mimo najlepših vinorodnih območij, kot so Dutovlje in Tomaj. Peljali se bomo mimo Sežane in Lipice, vse do vasi Lokev. Tu si bomo privoščili domače kosilo z dobrotami tega kraja, poudarek pa bo na kraškem pršutu. Ob tem je naravnost nemogoče, da ne bi poskusili še kozarček domačega terana. V kolikor nam bo čas dopuščal, si bomo na poti nazaj privoščili še kavico v Kopru.  Povratek v hotel in prosto do večerje. Po večerji bo z avtobusom možen odhod do Portoroža za večerni sprehod po najlepši promenadi na Primorskem. Nočitev.

Nedelja, 17.5.: Po zajtrku vožnja do Pirana ter sprehod do centra mesta. Prosti čas za samostojno raziskovanje in odkrivanje zakladov mesta. Ob dogovorjenem času sledi vožnja proti Mariboru. Postanek za kosilo. V Maribor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena: 145€ po osebi v ½ sobi

Cena se zviša za 10€ pri udeležbi manj od 45 oseb (min. število potnikov za izvedbo 35).

Cena vključuje: avtobusni prevoz po programu, 2 polpenziona v HN San Simon 3* v Izoli, možnost kopanja v notranjem bazenu, istrsko kosilo v Hrastovlju, vstopnina in ogled cerkvice v Hrastovlju, ogled Pirana, Portoroža, nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila: enoposteljna soba 38€, Izlet po Krasu, Ogled Štanjela, degustacijo pršuta ob kosilu 25€.

Priporočamo tudi