Facebook

20.3.-22.3.2020

SLOVENSKA ISTRA, PRIMORSKA, KRAS, TRST

Izleti za skupine, Ostala Slovenija

Trajanje: 2 dni
Prevoz: Avtobus

Zgodba o Istrijanih, o gradu Miramare, o morju, o istrskem vinu in hrani,…in o najlepšem mestu na »Obali«

20.3.-22.3.2020

Program:

Petek, 20.3.: Odhod iz Jurovc ob 7. uri zjutraj in vožnja v smeri Celja in Ljubljane (možen vstop), do Hrastovlja. V staro mediteransko vas v srednjeveškem slogu, bomo prispeli v dopoldanskih urah. Ogledali si bomo triladijsko cerkev Sv. Trojice, kjer že pet stoletij potekajo bogoslužja in je najbolj znana po freski Mrtvaški ples. Pravzaprav ne gre za ples, pač pa za sprevod enajstih parov, ki jih sestavlja po en predstavnik človeštva. Po ogledu se bomo sprehodili do domače gostilne in uživali v domačem istrskem kosilu. Spočiti in zadovoljni bomo nadaljevali pot proti Primorski. V popoldanskih urah bomo prispeli v Izolo in se namestili v sobe Hotelskega naselja San Simon. Prosti čas za sproščanje v notranjem bazenu ali za sprehod do Izole. Večerja v hotelu. Nočitev.

Sobota, 21.3.: Po zajtrku bo ob doplačilu, organiziran izlet do Trsta, pristaniškega mesta z zanimivo zgodovino. Peljali se bomo skozi Trst in uživali v panoramski vožnji ob pogledu na promenado tega lepega in največjega mesta na Jadranu. Pot nas bo nato vodila do dvorca Miramar, ki ga je zase in za svojo ženo, princeso Charlotte zgradil nadvojvoda Maximilian Habsburški. Pravljični grad, ki stoji na pečini nad morjem, je spremenjen v zanimiv muzej, ki prikazuje najlepšo notranjo opremo iz obdobja 19. stoletja. Po ogledu, sprehod po bogatem tropskem parku Miramar. Nekaj prostega časa, nato nadaljevanje vožnje proti vasi Lokev na Krasu, največji vasi v Sloveniji. Tukaj najdemo eno najbolj znanih slovenskih pršurtarn Lokev in znano gostilno Sila, znana pa je po ponudbi dobrot kraške kuhinje in refoška. Privoščili si bomo domače kosilo z dobrotami tega kraja, poudarek pa bo na kraškem pršutu in jedeh s pridihom le tega. Prijetno utrujeni se bomo nato odpravili nazaj proti Izoli. V kolikor nam bo čas dopuščal, se bomo na poti nazaj ustavili in si privoščili kavico v Kopru! Povratek v hotel in prosto do večerje. Po večerji bo z avtobusom možen odhod do Portoroža za večerni sprehod po najlepši promenadi na Primorskem. Nočitev.

Nedelja, 22.3.: Po zajtrku vožnja do Pirana ter sprehod do centra mesta. Prosti čas za samostojno raziskovanje in odkrivanje zakladov mesta. Ob dogovorjenem času sledi vožnja proti Mariboru. Postanek za kosilo. V Maribor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena: 143€ po osebi v ½ sobi

Cena se zviša za 10€ pri udeležbi manj od 45 oseb (min. število potnikov za izvedbo 35).

Cena vključuje: avtobusni prevoz po programu, 2 polpenziona v HN San Simon 3* v Izoli, možnost kopanja v notranjem bazenu, istrsko kosilo v Hrastovlju, vstopnina in ogled cerkvice v Hrastovlju, ogled Pirana, Portoroža, nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.

Možna doplačila: enoposteljna soba 38€, Izlet v Trst z ogledom gradu Miramar, degustacijo pršuta ob kosilu 32€.

Priporočamo tudi