Facebook

Enodnevni izlet

V PREKMURJE

Izleti za skupine, Ostala Slovenija

Pričeli bomo z obiskom oljarne Kocbek, ki se s pridelovanjem bučnega olja ukvarja že od leta 1929. Danes oljarno vodi že tretja generacija Kocbekovih, njihovo ponudbo pa ob vrhunskem bučnem olju dopolnjujejo še sončnično olje, orehovo olje, različne vrste čokolade z bučnimi semeni in suha salama z bučnimi semeni. Ob našem obisku oljarne nam bodo pripravili tudi degustacijo njihovih dobrot, prav tako pa bomo izvedeli vse o terapiji z oljem.

Pot bomo nadaljevali proti Muri, ki je v preteklosti spreminjala svoj tok, ustvarjala mrtvice, rokave in otoke ter tej čudovit pokrajini dala ime. Obiskali bomo enega izmed otokov v Ižakovcih. Otok ljubezni nosi svoje ime še iz časov grofov in grofic, zakaj tako ime pa bomo izvedeli od domačinov. Na otoku stoji še edini plavajoči mlin na Muri. Čez Muro se bomo peljali s starodavnim plovilom – brodom in spoznali kdo so bili büjraši, nato pa si privoščili pravo büjraško malico.

Vožnja nas bo nato peljala do Lončarske vasi kjer bomo spoznali vse o tej starodavni obrti-lončarjenju in si ogledali tradicionalne s slamo krite hiše – cimprače.

Dan bomo zaključili ob Bukovniškem jezeru oz. skriti lepotici kot ji pravijo domačini. Sprehodili se bomo do Vidovega izvira ki ima zdravilno moč ter postali ob energetskih točkah.

Priporočamo tudi